Eclere

de madi_marin in Prajituri, 21 Aug 2010 | 8490 vizualizari

 

Sursa de inspiratie "bucataras.ro". Este pentru prima oara cand le fac si sunt curioasa daca le vor placea maine musafirilor mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Pentru crema pasticcera:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri cu zahar
  • 100 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 1 plic decor alb-negru Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se prepara aluatul pentru coji astfel: Se pun apa, sarea si uleiul la fiert. Cand clocoteste se adauga faina in bloc , apoi se amesteca energic pana se desprinde coca de pe fundul vasului. Se lasa sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit aluatul se incepe incorporarea oualor pe rand. Se adauga primul, se amesteca foarte bine, apoi se adauga pe rand toate celelalte. Se lasa aluatul la odihnit cam 15 minute, apoi se pune intr-un pos si se spriteaza pe hartia de copt cu care e tapetata tava. Se dau la cuptor la foc iute pentru 20-25 de minute. Se scot si se lasa la racit.

Se prepara crema: se pune laptele la incalzit. Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul si amidonul praf, apoi se adauga esenta de vanilie. Se toarna laptele cald peste amestecul de galbenusuri, apoi totul se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se da la racit si se amesteca cu frisca lichida. Se bate crema cu mixerul.

Se taie cojile , se umplu cu crema, iar apoi se decoreaza cu ciocolata topita. Se dau la rece pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

madi_marin 1

27.08.2010, 14:38

ina....multumesc....

Dorothea 1

05.09.2010, 11:53

Wow!! Am facut si eu, dar nu miau iesit atit de mare!! Trebuie sa incerc si eu reteta ta!! Hmmm, forate grozav!!

Cris2711 1

20.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese