Desert Prajitura Ecler

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Mar 2016 | 30096 vizualizari

 

Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate, iar reteta o gasiti si pe site-ul meu, noiinbucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata (eu am folosit finetti)
Portii: 19
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Ecler:

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se formeaza eclerele.

Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.

Prepararea cremei:  400 ml lapte se pun la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cele 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.

Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Martisor