Eclere cu ciocolata si cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Iul 2010 | 10262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • * -125 g faina
  • * -100 ml ulei
  • * -250 ml apa
  • * -3 oua
  • * -un praf de sare
  • Crema:
  • * -4 galbenusuri
  • * -5 linguri de zahar
  • * -5 lg de amidon
  • * -450 ml lapte
  • * -un plic ness(18 g)
  • * -50 g ciocolata
  • * -2 linguri cacao
  • decor:
  • * -250 ml frisca
  • * -75 g ciocolata neagra
  • * -2 lg lapte
  • * -1 lg unt
  • * -50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu ciocolata si cafea:

1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.

Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.



2. Crema:Laptele se amesteca cu cafeaua,cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.


3. Glazura:ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la mw 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.


4. Asamblare:se taie capacelul eclerelor,se pune crema,frisca si capacelul.Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.



Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

claudia_ricki 1

20.12.2011, 19:28

scuza-ma dar lg ce inseamna?lingura cumva?

claudia_ricki 1

20.12.2011, 19:29

scuza-ma dar lg ce inseamna? lingura cumva?

Tabita _ 1

30.04.2013, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 10:57

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

pe 05.07 la 22:17

Gem de cirese aromat

de katty 6

pe 05.07 la 18:06

Ciorba de rosii cu orez

de katty 6

pe 05.07 la 18:03

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Deliciu