Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 12 Iun 2010 | 5607 vizualizari

 

Atat pot sa zic ca au iesit delicioase.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 185 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 375 ml apa
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate faina
  • jumatate cana de zahar
  • 3 linguri sirop de fructe de padure
  • coaja de lamaie
  • 150 gr ciocolata amaruie pentru decor(sau de care doriti)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure:

aluatul:


Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.


cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.


se lasa apoi sa se racoreasca.


cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.la urma se pune esenta de vanilie si se amesteca bine.


acest aluat se pune intr-un sprit ,si se formeaza eclere intr-o tava neunsa.


dupa ce ati umplut tava cu eclere,se da in cuptorul bine incins.


10 min se lasa la foc mai mare,iar dupa 10 min focul se reduce.


se coc circa 30 de minute,ca sa fie putin rumene (daca le coaceti mai putin riscati sa ramana cleioase la mijloc).


cat timp se coc eclerele preparam crema:


laptele se pune intr-o oala la fiert.


intr-un castron se bat galbenusurie cu zaharul si siropul de fructe de padure,iar mai la urma adaugati faina.


cand laptele da primul clocot se trage de pe foc,peste se pune ametecul de galbenusuri ,se invarte foarte bine sa nu se faca cocoloase,apoi se mai pune cam 1 min pe foc cat sa se ingroase,la fel ca si o budinca.


cand e gata o luati de pe foc,puneti coaja de lamaie si o lasati putin sa se racoreasca.


eclerele cand sunt reci li se taie un capac si se umplu cu aceasta crema.


ciocolata se topeste in microunde sau pe baie de aburi ,se pune si o lingura de ulei,iar cu aceasta se decoreaza eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.06.2010, 21:34

am inteles roberta...promit k asa o sa fac

housy 1

27.06.2010, 20:00

oii ioi......tre sa fie deliciosi...

Rocsi 1

27.06.2010, 22:27

foarte buni sunt hausy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)