Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 9439 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Cojile de ecler:

  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 50 gr zahar
  • 130 gr faina alba

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 gr unt gras
  • 250 gr mascarpone
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • bombonele din zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone:

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc.

Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste.

Incorporam apoi, pe rand, cele patru oua. Adaugam cate unul, il incorporam, apoi il adaugam pe urmatorul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Punem amestecul pentru coji intr-un posh, apoi formam cojile, in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele, deoarece isi vor mari volumul in timpul coptului.

Dam tavile la cuptor, la 200 grade C, timp de 7-8 minute, apoi reducem la 175 grade C si le lasam la copt, pana se rumenesc. Nu deschidem deloc usa cuptorului pana la final.

Cand cojile sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam amidonul si 150 ml lapte. 600 ml lapte se pun la foc mic, intr-un vas impreuna cu untul.

Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam amestecul de galbenusuri, reducem la minim focul si amestecam in continuu, pana obtinem o budinca consistenta.

O lasam la racit complet, apoi ajutandu-ne de mixer, incorporam mascarponele. Dam crema la rece pentru cel putin o jumatate de ora.

Taiem cojile de ecler pe orizintala, punem crema rece intr-un posh si umplem jumatatile de ecler care formeaza baza, iar peste crema, punem celelalte jumatati, formand eclerele. Presam usor si le dam la rece, pana preparam glazura.

Punem ciocolata rupta bucatele, intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu frisca lichida si o lasam la topit.

Glazuram eclerele, presaram bombonele de zahar si lasam eclerele la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide