Desert ecleruri cu ciocolata si dantela

de Ancutsa in Prajituri, 17 Ian 2021 | 1827 vizualizari

 

Ultima modă când vine vorba de ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu crema în interior ascunsă cumva la prima vedere, pentru a o dezvălui doar atunci când tai din el, spre deosebire de cele cu care ne-am obișnuit: mari, cu straturi înalte, vizibile.
Am pregătit în week-end ecleruri, unele umplute cu cremă de ciocolată și cafea, iar altele cu cremă de lămâie. Le-am decorat cu flori de frișcă și o foiță de ciocolată cu dantelă comestibilă.
Știu că nu au ieșit perfecte. Poate tu vezi micile imperfecțiuni, eu văd dragoste. Dragostea cu care gătesc pentru cei dragi, ca să le aduc bucurie și un zâmbet mare.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Pentru ecleruri:
  • 150 ml apă,
  • 150 ml lapte,
  • 225 g unt,
  • 300 g făină pentru patiserie 550,
  • Un praf de sare,
  • 6 ouă M,
  • Pentru creme:
  • 300 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 3,5 ml îndulcitor,
  • ½ linguriță coajă de lămâie,
  • 40 g făină 000,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 1 linguriță cafea solubilă,
  • Decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao,
  • Folie de transfer pentru ciocolată - dantelă,
  • Sclipici verde comestibil
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ecleruri cu ciocolata si dantela:

 

Decorațiunile de ciocolată cu dantelă:

Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră, dacă vrei. O lași la răcit la temperatura camerei, cât să fie caldă la deget, să nu frigă. O torni peste foaia de transfer (a mea a avut model de dantelă) tăiată la dimensiunile dorite și dai la frigider. Folia o scoți în momentul ornării. Este bine ca aceste decorațiuni să le faci cu o zi înainte, astfel încât decorațiunile să fie cât mai rezistente.

 

Eclerurile:

Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul sarea. Când fierbe, adaugi făina toată odată, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit.

Adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine, cu mixerul.

Umpli un poș (cu sau fără dui, cum preferi) și formezi ecleruri, într-o tavă cu hârtie de copt.

Le uniformizezi cu puțină apă, să nu se ardă.

Dai la cuptorul preîncălzit, primele 10 minute, la foc iute. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor.

Când sunt gata, le scoți pe o altă tavă sau un grătar de răcire și le lași la răcit.

 

Cremele de lămâie și ciocolată:

Pui într-o crăticioară: laptele, sarea, făina și îndulcitorul, fierbi pe foc mic, până se îngroașă, amestecând tot timpul, să nu se lipească.

Dai de pe foc, încoporezi untul și apoi împarți crema în două boluri: jumătate din cremă o amesteci cu coaja de lămâie, iar cealaltă jumătate cu ciocolata și cafeaua.

Lași cremele la răcit.

 Bati cu mixerul toata frisca lichida, insa ceva mai moale, apoi pui din ea 50 ml la creme, mai exact: cate 4 linguri in fiecare crema, omogezinand. 

 

Montare și decor:

Înțepi fiecare ecler pe lateral, cu o frigăruie, în două locuri și umpli cu cremă prin acele orificii.

În frișcă rămasă (150 ml) adaugi crema mascarpone și cu această cremă albă ornezi eclerurile (mie îmi place această combinație de frișcă și mascapone atât la gust, în plus e stabilă la ornat). Decorezi cu ciocolata cu dantelă și sclipici verde comestibil sau orice mai dorești. Mie mi-a rămas ciocolată, am topit-o din nou pe baie de abur și am trasat niște dungi peste unele ecleruri.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/ecleruri-cu-ciocolata-si-dantela.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecleruri cu ciocolata si dantela" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie