Escalop de porc cu ciuperci

de Rocsi in Porc, 21 Mai 2014 | 3185 vizualizari

 

Am vazut de foarte multe ori retete de escalop dar mereu am trecut peste ele fara sa le citesc prea mult, ma gandeam eu ca trebuie se fie un preparat mai sofisticat si nu prea fac eu din astea. Zilele astea aveam o bucatica de cotlet si nu prea stiam ce sa fac din ea si atunci mi-a trecut prin minte escalopul. Am citit cateva retete pe internet sa vad cam ce necesita si mi-am dat seama ca se face foarte usor, ca nu este deloc complicata si a iesit bun de ne-am lins pe degete. Daca o sa incercati reteta o sa va convingeti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc dezosat ( cam 600-700 gr)
  • 250 gr ciuperci taiate
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 150-200 gr rosii decojite
  • faina
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Spalam bucata de carne, o tamponam cu un servetel apoi o taiem felii potrivit de subtiri.

Le batem putin cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie incingem uleiul, curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tigaie.

Cand s-a rumenit il scoatem cu o paleta, trecem bucatile de carne prin faina, scuturam excesul si le punem la rumenit.


Le intoarcem pe toate partile, spalam ciupercile si le adaugam peste.

Turnam o cana si 1/2 apa, presaram sare, piper si patrunjelul uscat.

Acoperim cu un capac, dam focul potrivit si lasam sa scada.

Rosiile cu tot cu sucul lor le dam prin blender.

Verificam carnea daca este patrunsa sau mai este necesar sa punem apa, si daca este bine facuta adaugam rosiile pasate si boiaua de ardei.


Mai dam cateva clocote cat sa se lege sosul timp in care amestecam usor.

Se serveste cald cu garnitura dorita, noi am ales orezul.

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

24.05.2014, 19:22

Multumesc mult Mihaela

laura_n 1

26.05.2014, 12:42

ce apetisant este!

Rocsi 1

26.05.2014, 19:19

Multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci