Fasole alba - la congelator

de mihaelar63 in Conserve, 3 Oct 2015 | 9870 vizualizari

 

Am trecut prin piata pe unde mereu imi fac drum . Locuiesc intr-o zona unde este o incantare sa targuiesti legume proaspete, oamenii vin la piata si ofera din surplusul gospodariilor. Mi-a atras atentia o fasole cu bob mare, in parg, semi-coapta [adica a fost recoltata inainte ca pastaia sa se usuce complet]. Acest soi parca nici nu-i simti coaja si consistenta este cea untului. Eu sunt cam nazuroasa la fasole uscata nu prea pot sa o consum. Singura care-mi place este aceasta cu bobul pe jumatate copt. M-am bucurat cand am gasit o asa delicatesa si am cumparat 2.5 Kg. Mi-a placut bunicuta ce o vindea care mi-a pus mai mult, sa am de unde alege :D .

 

INGREDIENTE

  • Fasole alba cu bob in parga -2.5 kg
  • Frunze telina .
  • Frunze patrunjel
  • Ardei iute 4
  • Gogosar 4
  • Ardei 4

Aveti nevoie de pungi cu inchidere ermetica- eu am de cele cu fermoar

Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba - la congelator:

  1. Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite.
  2. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta.
  3. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta.
  4. Scurgeti apa de pe fasole.
  5. Dupa racire repartizati fasolea in pungi - cam cat folositi la o mancare.
  6. Curatati si spalati legumele.
  7. Tocati gogosari si ardeii.
  8. Tocati verdeata.
  9. Distribuiti in fiecare punga in mod egal verdeata, ardei, ardei iute, gogosari.
  10. Inchideti pungile cu ajutorul fermoarului si le depozitati in congelator pana cand le vine randul la masa :D .

TIPS-URI

1

https://dexonline.ro/definitie/p%C3%A2rg%C4%83

2

La iarna veti prepara rapid o delicioasa ciorba sau iahnie fara prea mare efort .

3

Puteti sa puneti daca va place si daca aveti spatiu in congelator si cate o rosie-doua in fiecare punga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba - la congelator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

04.10.2015, 00:46

Bya

mihaelar63 1

04.10.2015, 00:46

Daniela

mihaelar63 1

04.10.2015, 00:47

Rocsi acum m-a prins si pe mine temperatura cu pusul pe iarna )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi la borcan, pentru iarna