Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american (slow cooker)

de Satisfyyourcravings in Slow Cooking, 4 Mai 2017 | 224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasole:
  • 4 cani fasole alba uscata
  • 750 grame ciolan afumat cu os
  • piper
  • Pentru turta:
  • 1/4 cana plus 2 linguri ulei
  • 1 cana malai
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte acru
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american (slow cooker):

Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cookerului (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore sunt de ajuns. Se mai adauga apa, daca este nevoie. Se amesteca frecvent pentru a obtine un preparat cremos.


Pentru turta, se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de fonta (potrivita si pentru cuptor), la foc mediu.


Se amesteca malaiul cu faina si sare.


Intr-un alt bol, se amesteca cele doua tipuri de lapte si oul si se adauga peste ingredientele uscate. Se adauga praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pentru omogenizare.


Se adauga uleiul fierbinte, pastrand in tigaie doua linguri si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tigaie, netezind suprafata cu o spatula. Se coace 20-25 de minute sau pana devine aurie-bruna la suprafata.


Se serveste impreuna cu fasolea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american (slow cooker)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

-Licurici- 1

04.05.2017, 15:59

Rocsi 1

04.05.2017, 20:53

Nu refuz o portie!

kytz 1

30.06.2017, 16:45

Bună și sățioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot