Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

de RODIMUR in Curcan, 11 Aug 2019 | 10472 vizualizari

 

De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică  patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Garnitură:
  • 2 cartofi roz, mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie:

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.

Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.

Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu cartofi fierți natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii.

Se presară pătrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, pentru ca preparatul să nu se lipească de fundul vasului.

2

Pregătiți mai întâi ingredientele, înainte de a începe prepararea la cald.

3

Fierbeți ingredientele înăbușit, pentru că mâncarea va fi mai bună și se va prepara mai repede.

4

Puneți cartofii la fiert înainte de a începe prepararea legumelor. Astfel, ei vor fi gata odată cu ficatul cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu costita afumata si legume, la tigaie