Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

de RODIMUR in Curcan, 11 Aug 2019 | 6211 vizualizari

 

De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică  patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Garnitură:
  • 2 cartofi roz, mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie:

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.

Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.

Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu cartofi fierți natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii.

Se presară pătrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, pentru ca preparatul să nu se lipească de fundul vasului.

2

Pregătiți mai întâi ingredientele, înainte de a începe prepararea la cald.

3

Fierbeți ingredientele înăbușit, pentru că mâncarea va fi mai bună și se va prepara mai repede.

4

Puneți cartofii la fiert înainte de a începe prepararea legumelor. Astfel, ei vor fi gata odată cu ficatul cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu costita afumata si legume, la tigaie