Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere

de Panacris in Ficat, 19 Ian 2014 | 6885 vizualizari

 

Ce “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D

 

INGREDIENTE

  • ficat de gâscă 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată,
  • unt grăsime 65 %,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere:

Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald.


Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se continu casă nu se aurească ;) După ce ceapa a devenit translucidă se adaugă feliile de mere și se mai lasă la gătit cca. 5 minute. La final se adaugă ficatul și se lasă cca. 3 minute la gătit, acoperit la foc mediu, cât să se împrietenească gusturile ;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MIUTA 1

20.01.2014, 13:02

diaconta 1

20.01.2014, 22:36

Superb arata

madi_marin 1

21.03.2018, 20:32

interesant! nu am mancat niciodata ficat de gasca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute