Ficatei de pui in stil grecesc

de mirela0911 in Ficat, 24 Ian 2021 | 15703 vizualizari

 

Salvasem de ceva vreme aceasta reteta vazuta mai intai la Adriana apoi la Rocsy, cu gandul ca intr-o zi voi pregati si eu acesti ficatei. Azi am profitat de ocazia ivita si i-am pregatit. Multumesc fetelor pentru inspiratie! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 2-3 lg faina alba
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt rasa de oregano uscat, maruntit
  • 1 catel de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 lg de coniac
  • patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in stil grecesc:

Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa. Eventual se mai sterg cu prosoape absorbante.

Intr-un bol se pune faina. Se tavaleste prin faina fiecare ficatel. 

Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se dau drumul ficateilor in ulei si se lasa sa se prajeasca timp de 8-10 minute, amestecand pentru a-i lua focul pe toate partile. Cand au inceput sa se rumeneasca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si oregano. Se amesteca. Se adauga si usturoiul pisat sau taiat marunt si se amesteca din nou. Se lasa 2 minute pentru a-si lua din aroma usturoiului. La final se adauga zeama de lamaie si coniacul. Se lasa sa se evapore alcoolul, amestecand continuu.

Se presara patrunjel verde si se serveste imediat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi ca atare, alaturi de paine aromata sau cu orice garnitura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)