Floricele cu carne

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2020 | 1933 vizualizari

 

Îmi place să experimentez tot felul de forme și decorațiuni din aluat. De data aceasta, m-au inspirat niște floricele pe care le-am tot văzut zilele trecute, așa că am făcut și eu mai multe tipuri de floricele.
Pentru acestea, nu o să vă ajute aluatul de foietaj pentru că el are tendința să se umfle, iar noi nu avem nevoie de straturi, ci de un aluat simplu din apă, făină și ulei, eventual cu puțin praf de copt, având grijă să-l frământăm și să-i dăm elasticitate.
Le puteți umple cu ce vreți, eu am încercat cu carne de porc pentru că în ziua aceea aveam de gând să fac chiftele, deci tot pregătisem amestecul pentru ele. Sper să vă placă și să le încercați!

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apă,
  • 5 g praf de copt,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 300 g făină,
  • Pentru umplutură:
  • 350 g carne de porc,
  • Sare, după gust,
  • Câteva fire de usturoi verde,
  • Un vârf de cuțit busuioc,
  • Un vârf de cuțit oregano,
  • Un vârf de cuțit cimbru
  • 1 ou
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu carne:

 

Timp de pregătire: 2 h

Timp de coacere: 27 min, foc mediu

Porții: 10

 

Mod de preparare:

Pentru aluat:

Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g), frământând până se obține un aluat elastic. Se dă la frigider până la utilizare.

 

Pentru umplutură:

Se dă carnea la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu mirodeniile, usturoiul verde și oul.

 

Pentru florile umplute:

Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină (se adaugă făină din când în când, la nevoie, deci în total aprox 100 g). Nu înfăinați prea tare aluatul, ca să nu îl îngroșați, acesta trebuie să fie elastic, să îl puteți modela. Se decupează cercuri din aluat, cu un pahar sau o formă de patiserie, se adaugă o jumătate de linguriță de umplutură și se împăturește în formele dorite.

Se unge fiecare floare cu ou bătut puțin înainte și se așază într-o tavă cu foaie de copt.

Se coc la foc mediu, aprox 30 de minute, trebuie să fie nu prea rumene, ci ușor aurii, ca să nu se usuce.

Se obțin 2 tăvi cu astfel de flori umplute.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/floricele-cu-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa