Focaccia cu salvie

de cristina1985 in Piine, 12 Iun 2019 | 149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina 550
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lg miere
  • 10 frunze salvie ( eu am pus 2 lg salvie uscata)
  • 3 lg ulei masline
  • 2 lg-te sare
  • Alte ingrediente:
  • 30 ml apa
  • 1 lg ulei masline
  • 1/2 lg-ta sare grunjoasa
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu salvie:

Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si am pus uscata) si uleiul. Se toarna apa treptat si se pune sare. Se amesteca pana rezulta un aluat usor de modelat. Se framanta 10 minute cu mana si se lasa la crescut 30 minute. Apoi se intinde intr-o tava mare.


Se amesteca 30 ml apa, cu 1 lg ulei masline si sare si se unge aluatul de focaccia .Se mai lasa la crescut inca 1 ora, apoi se introduce in cuptorul preincalzit ,timp de 25-50 minute (depinde de cuptor). La mine a durat 50 minute, foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.06.2019, 21:30

Imi place focaccia!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:41

Buna la orice ora!

cristina1985 1

17.06.2019, 09:52

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi