Focaccia cu salvie

de cristina1985 in Piine, 12 Iun 2019 | 1119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina 550
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lg miere
  • 10 frunze salvie ( eu am pus 2 lg salvie uscata)
  • 3 lg ulei masline
  • 2 lg-te sare
  • Alte ingrediente:
  • 30 ml apa
  • 1 lg ulei masline
  • 1/2 lg-ta sare grunjoasa
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu salvie:

Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si am pus uscata) si uleiul. Se toarna apa treptat si se pune sare. Se amesteca pana rezulta un aluat usor de modelat. Se framanta 10 minute cu mana si se lasa la crescut 30 minute. Apoi se intinde intr-o tava mare.


Se amesteca 30 ml apa, cu 1 lg ulei masline si sare si se unge aluatul de focaccia .Se mai lasa la crescut inca 1 ora, apoi se introduce in cuptorul preincalzit ,timp de 25-50 minute (depinde de cuptor). La mine a durat 50 minute, foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.06.2019, 21:30

Imi place focaccia!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:41

Buna la orice ora!

cristina1985 1

17.06.2019, 09:52

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Painici italiene (Ciabatta)