Focaccia cu usturoi si parmezan

de RuxyRux in Pizza, 8 Noi 2013 | 17321 vizualizari

 

Va servesc cu drag virtual pe toti cu cate o bucata gustoasa tare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri
  • 1/2 lingurita sare
  • busuioc
  • rozmarin
  • oregano
  • parmezan razuit
  • crengute de rozmarin pentru decor
  • 3 catei de usturoi
  • 1 plic de drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu usturoi si parmezan:

Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un sfert de lingurita de rozmarin si cei 50 ml ulei de masline si se framanta aluatul pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem aluatul cu ulei il acoperim cu o folie si-l lasam deoparte la loc cald. Eu obisnuiesc sa il crestez adanc in forma de cruce.


Dupa 45 de minute luam aluatul si cu mainile unse cu ulei il intindem in tava tapetata cu foaie pergament.


Facem din loc in loc in aluat gauri adanci cu degetele( pana la baza tavii).


Amestecam 50 ml apa calduta cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare grunjoasa si usturoiul tocat. Adaugam busuioc, oregano si din nou rozmarin si amestecam bine.


Turnam compozitia peste aluat.


Lasam inca 15 minute la crescut si intre timp incingem bine cuptorul( eu l-am pus la 200 de grade).


Adaugam parmezan razuit pe toata suprafata.


Coacem focaccia pana se rumeneste frumos.


Decoram focaccia cu crengute de rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu usturoi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

09.11.2013, 23:41

Mami Babi, iit multumesc mult!

RuxyRux 1

09.11.2013, 23:42

Multumesc Motane

RuxyRux 1

09.11.2013, 23:42

Multumesc mult Mirela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza a la Cluj
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta Focaccia (reteta video)