Va servesc cu drag virtual pe toti cu cate o bucata gustoasa tare :)
Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un sfert de lingurita de rozmarin si cei 50 ml ulei de masline si se framanta aluatul pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem aluatul cu ulei il acoperim cu o folie si-l lasam deoparte la loc cald. Eu obisnuiesc sa il crestez adanc in forma de cruce.
Dupa 45 de minute luam aluatul si cu mainile unse cu ulei il intindem in tava tapetata cu foaie pergament.
Facem din loc in loc in aluat gauri adanci cu degetele( pana la baza tavii).
Amestecam 50 ml apa calduta cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare grunjoasa si usturoiul tocat. Adaugam busuioc, oregano si din nou rozmarin si amestecam bine.
Turnam compozitia peste aluat.
Lasam inca 15 minute la crescut si intre timp incingem bine cuptorul( eu l-am pus la 200 de grade).
Adaugam parmezan razuit pe toata suprafata.
Coacem focaccia pana se rumeneste frumos.
Decoram focaccia cu crengute de rozmarin.