Foi cu miere

de liana_geicu in Prajituri, 30 Dec 2009 | 17469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 1 1/2 pahar de zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • CREMA
  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri de zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • gem de orice fel (eu am folosit de gutui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere:

Toate ingredientele (fara faina si amoniac) se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pe foc pana se rumeneste un pic la culoare.Se da jos de pe abur, se adauga amoniacul, apoi se framanta.


Se imparte coca in 4 foi si se coc pe dosul tavii (tapetata cu faina). Foile se intaresc repede, asa ca trebuie sa le intindem calde, REPEDE, facandu-le loc pe masa.


CREMA: 1 pachet de margarina se freaca cu 10 linguri de zahar pudra, coaja si zeama de la o lamaie.


Se pune gem pe prima foaie, pe a doua crema, pe a treia gem si apoi punem ultima foaie.


Se pune o greutate peste prajitura si se taie peste 2 zile si se pudreaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:08

delicioasa

tanyapatap 1

11.11.2013, 20:27

diaconta 1

27.09.2015, 22:17

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor