Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie

de diaconta in Prajituri, 27 Dec 2011 | 15156 vizualizari

 

O altă prăjitură care nu ne lipseşte de sărbători.O aveam şi în altă variantă,dar reţeta asta îmi place foarte mult pentru că foile se înmoaie foarte bine după ce se pune crema.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr crema mascarpone
  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • Sirop de lamaie
  • Coaja de lamaie
  • Esenta vanilie
  • Dulceata de visine
  • Glazura:
  • 250 gr ciocolata
  • O lingura miere de albina
  • O lingura smantana
  • 50 ml frisca lichida
  • O lingurita rom
  • O lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie:

Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu crema….deh, pofta era mare.


Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.


Se imparte in 3 sau 4 parti si se coc foile pe dosul tavii, pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia, aproximativ 25 de minute.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vanilia, siropul de lamaie. Se pune amidonul si aproximativ 200 ml lapte. Restul laptelui se incalzeste putin, apoi se pune peste amestecul de galbenusuri. Se transfera apoi amestecul din nou in cratita si se pune la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana cand obtinem consistenta dorita. Se acopera cu o folie alimentara pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit.


Se mixeaza untul cu crema mascarpone, apoi se incorporeaza cate putin crema de ou racita, mixand foarte bine. Eu am pus intre foi crema de vanilie dar si un strat de dulceata de visine putin acrisoara.


Glazura:


Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet. Lasam sa sa raceasca putin, apoi se pune peste prajitura.



 

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru 3 foi,eu am facut trei portii,pentru doua prajituri de cate 4 foi ,una a ramas de rezerva

2

ingredientele pentru crema sunt pentru cele doua prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

diaconta 1

21.06.2013, 16:14

Gabriela,asa este.
E o prajitura care se cam "topeste" repejor .Si la noi e la fel

Calinnicola1997 1

21.06.2013, 16:28

YAMMY

diaconta 1

21.06.2013, 17:06

Calin,cand o prestezi?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si doua creme