Foi cu miere si crema de lamaie

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 75198 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o fosta colega de serviciu. Este prajitura preferata a baietelului si sotului meu. Sper sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru foi:
  • - 5 linguri cu ulei;
  • - 5 linguri cu lapte;
  • - 1 cana cu zahar (250 gr.);
  • - 3 linguri de miere;
  • - o lingura bicarbonat (Dr. Oetker)
  • - 2 oua amestecate bine;
  • - faina cat cuprinde (aproximativ 500 gr )
  • Ce ne trebuie pentru crema:
  • - 1 cana cu lapte;
  • - 1 cana cu zahar;
  • - 6 linguri cu gris;
  • - 1 si 1/2 pachet unt (300 gr);
  • - 1 fiola esenta de lamaie (Dr. Oetker);
  • - coaja rasa de la o lamaie;
  • - zeama de la o lamaie
  • Ce ne trebuie pentru glazura:
  • - 1 albus de ou;
  • - 1 lingura cu zeama de lamaie;
  • - 100 gr zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere si crema de lamaie:

Cum preparam foile:


Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale si bicarbonatul nestins amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face un aluat care se imparte in 4 parti egale. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii, tapetate doar cu faina. Cuptorul trebuie sa fie la 150 grade, o foaie e gata in aproximativ 10-15 min.



Cum preparam crema:




Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.



Cum preparam glazura:



Albusurile si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul. Se adauga restul, se amesteca.



Cum montam preparatul:



Punem prima foaie, crema, a doua foaie, crema, a treia foaie, glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale).


Punem la rece si taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (46)

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:24

mama ce pofta mi s-a facut instantaeu! nu am mai facut-o de juma de an! e cea mai frageda si cea mai buna!

sdany 1

02.12.2015, 15:14

ce dimensiune are tava pe care ati folosit-o la foi? ce greutati intampina un incepator la aceasta prajitura?

delia64 1

17.12.2015, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!