Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 107999 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o fosta colega de serviciu. Este prajitura preferata a baietelului si sotului meu. Sper sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu lapte
  • 250 g cu zahar 
  • 3 linguri de miere
  • o lingura bicarbonat 
  • 2 oua 
  • 500 g faina 
  • Crema:
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu zahar
  • 6 linguri cu gris
  • 300 g unt 
  • 1 fiola esenta de lamaie 
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie:

Foile:  Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale batute si bicarbonatul nestins, amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face un aluat care se imparte in 4 parti egale. Se fac pe rand 4 foi care se coc pe dosul tavii, tapetate doar cu faina. Cuptorul trebuie sa fie la 150 grade, o foaie e gata in aproximativ 10-15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema: Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.

Glazura: Albusul de ou si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul, picurand si zeama de lamaie.

Asamblare: Punem alternativ foaie si crema, deasupra turnam glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale) si punem prajitura la rece. Taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:24

mama ce pofta mi s-a facut instantaeu! nu am mai facut-o de juma de an! e cea mai frageda si cea mai buna!

sdany 1

02.12.2015, 15:14

ce dimensiune are tava pe care ati folosit-o la foi? ce greutati intampina un incepator la aceasta prajitura?

delia64 1

17.12.2015, 11:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo