Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Ian 2015 | 22017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de nuci taiate
  • 250 grame margarina Delma
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200):

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugati margarina si lasati sa se topeasca caramelul. Adaugati zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.


Amestecati faina cu laptele si adaugati incet aceasta compozitie la caramel, amestecand incontinu pana la incorporarea totala. Lasati sa dea cateva clocote pana se face o pasta mai groasa.


Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana.


Dupa ce ati uns foile de napolitana cu crema caramel , peste ultima foaie de napolitana asezati un dog si presati putin. Lasati sa se raceasca crema si apoi puteti servi.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:38

Ce-mi place! La cat mai multe retete!

Mihaela11_jo 1

11.01.2015, 01:29

Felicitari

Xandrinne 1

12.01.2015, 06:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S