Friganele

de ANCA in Dulciuri, 5 Ian 2010 | 5508 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie, facea mama mai mereu, delicioase:)

 

INGREDIENTE

  • 6 felii cozonac
  • 2 oua
  • lapte
  • un pahar de apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta vanilie
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Se taie felii de cozonac mai grosute. 

Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in tigaie cu putin ulei, sa se rumeneasca frumos. Se scot pe servetele de hartie care vor absorbi uleiul.

Din apa, zahar, vanilie si zahar vanilat se prepara un sirop. Se toarna peste friganele, sa se insiropeze(mie asa-mi plac), sau se stropeste putin friganeaua la servire, in functie de preferinta.

TIPS-URI

1

Cozonacul trebuie sa fie mai tare, aproape uscat, cu cozonac proaspat se rup.

2

Se pot folosi felii de paine mai veche. In acest caz, putem aroma laptele cu vanilie si zahar.

3

Siropul este optional, eu nu pot fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANCA 1

08.01.2010, 10:06

Teo 1

14.01.2010, 20:38

mi-a iesit o bunatate, nu-ti vine sa crezi ca acel cozonac vechi poate sa se transforme in ceva atat de fraged!

ANCA 1

15.01.2010, 15:49

ma bucur tare ca ti-au placut Teo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu rom si gem de caise