Friptura aromata de vitel cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 3 Noi 2018 | 3200 vizualizari

 

 ,,Retete inspirate de toamna"
 Fiul meu, rudele, prietenii, imi stiu dragul de a prepara si a testa diverse bunatati. Asa ca ma trezesc cu tot felul de ingrediente sau mixuri care imi sosesc din locuri exotice. De aceasta data am fost cadorisita cu un mix de condimente tunisiene pentru vita, pui, peste. O bucata frumoasa de vitel i-a venit randul sa fie dezmierdata cu un mix de rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili.
Pofta pentru aceasta reteta mi-a fost incitata de Dya https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-cartofi-copti-57122.html. Eu am folosit condimente tunisienie si in plus hrean. Am ,,, actualizat -de toamna " reteta cu bobite de struguri care au dat un contrast gustativ dulce cu restul preparatului.
Obtineti cum spun unii, o friptura la caserola :D buna de servit acasa, cat si in deplasare. Noi am impachetat tava si am servit cu prietenii la gradina.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa vitel
  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 linguri hrean in otet
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingura cu varf condimente tunisiene pentru vita [ rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili]
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 ciorchine strugure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de vitel cu cartofi:

  1. Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii.
  2. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare.
  3. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul amestecat cu unt.
  4. Cand acestea sunt incinse, se calesc usor cei doi catei de usturoi care se scot afara.
  5. Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.
  6. Prajiti usor pe fiecare parte bucatile de carne.
  7. Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.
  8. Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.
  9. Scurgeti de apa cartofii pe jumatate fierti si ii prajiti in aceiasi tigaie in care ati rumenit carnea.
  10. Transferati cartofii intr-o tava non-aderenta.
  11. Deasupra distribuiti feliile de carne.
  12. Hreanul se amesteca cu usturoiul pisat si putina sare si ulei.
  13. Cu acest amestec se ung feliile de carne.
  14. Turnati in tava pe deasupra vinul indoit cu apa.
  15. Se da tava la cuptor 30 minute pana friptura este apetisant rumenita.
  16. Strugurele se spala si bobitele se adauga inainte de sfarsitul prepararii cu 5 minute. Doar sa se inmoaie foarte putin.
  17. In ultimele 10 minute eu am folosit functia grill cu 280 grade Celsius.
  18. La servire se decoreaza cu rondele de ardei iute si patrunjel verde tocat [pentru coloratura].
  19. Serviti alaturat salata sau muratura preferata. Noi am avut castraveti murati in saramura.
  20.                 Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.

2

Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.

3

Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.

4

Folositi la preparare un vin de calitate, ca cel pe care il serviti la masa. Un vin bun face mancarea buna, unul prost o strica.

5

Decorati frumos ce preparati. Nu uitati, asfel mancarea va fi si mai apetisanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de vitel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

05.11.2018, 00:18

Laura , buna cu mici ajustari , chiar si pentru taroristii tai )

mihaelar63 1

05.11.2018, 00:18

Cristina , cred ca si zmeii s-ar descurca cu aceasta tava

dantes 1

07.11.2018, 09:36

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor-reteta araba