Friptură de porc la cuptor

de miki_a in Porc, 9 Noi 2015 | 1198 vizualizari

 

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc! "

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg. pulpă de porc tăiată cuburi;
  • 8 linguri de ulei;
  • 2 căţei mari de usturoi;
  • sare, piper, 2 foi de dafin (rupte în mai multe bucăţi), câteva crenguţe de cimbru;
  • 200 ml. vin (de casă);
  • 200 ml. apă caldă.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc la cuptor:

Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C.


Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se întoarce carnea, să se albească pe ambele părţi.


Trebuie menţionat că în tavă se va aduna mult lichid de aceea carnea se va întoarce de mai multe ori, să se înăbuşe uniform. Dacă totuşi carnea este uscată adăugăm apă caldă şi întoarcem de mai multe ori pentru a preveni uscarea părţilor de deasupra (lichidului).


După o jumătate de oră de fiert adăugăm sarea, piperul proaspăt măcinat, crenguţele de cimbru, usturoiul curăţat şi tocat mărunt şi foile de dafin rupte. Dacă este nevoie se mai picură câteva linguri de apă. Lăsăm să fiarbă în continuare, dar din când în când (la fiecare 10 minute timp de jumătate de oră) tava se scoate şi carnea se întoarce.


Adăugăm vinul şi dăm din nou în cuptor. Lăsăm să fiarbă până când carnea s-a frăgezit (furculiţa intră uşor în ea), deci friptura este gata!


Servim cu mămăliguţă, diverse garnituri, salate, murături!



Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

Condimentele se adaugă în funcţie de gustul personal. Se poate adăuga şi boia, busuioc, pastă de ardei iute etc.

2

Eu am folosit vin de casă, dar puteţi folosi de care aveţi (alb, roşu), iar daca nu este şi nu este folosiţi doar apă!

3

În timpul preparării, carnea se întoarce de mai multe ori pentru a se pătrunde uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

09.11.2015, 21:13

Ce frumos le-ai rumenit!

miki_a 1

09.11.2015, 21:18

Va multumesc mult tuturor!

Rocsi 1

10.11.2015, 20:55

Servesc si eu cateva bucatele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!