Friptura de porc la cuptor

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 6509 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de friptura de porc, reteta video pas cu pas.  

 

INGREDIENTE

  • Ceafa de porc – 1 kg
  • Cimbru proaspat – 3-4 crengute
  • Salvie proaspata – 4 frunze
  • Catei de usturoi – 4 buc
  • Morcovi – 2 buc
  • Salote – 2 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Praz – 1 buc
  • Telina – 1/4 buc
  • Rosii cherry – 5-6 buc
  • Ulei de masline – 2-3 linguri
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Amidon de porumb – 1 lingurita
  • Smantana de gatit – 200 ml
  • Apa – 200-300 ml
  • sare, piper – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

  1. Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb.

  2. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine.

  3. Incinge bine o cratita din fonta si pune in ea o lingura de ulei de masline, dupa care adauga carnea. Ii dai culoare pe fiecare parte, intorcand-o. Intre timp taie legumele: morcovii, pastarnacul, telina si salotele, toate in bucati mai mari.

  4. Cand carnea a prins culoare, scoate-o deoparte, si in sucul lasat adauga legumele si inca un strop de ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca de tot, sa fie moi, si nicidecum al dente, pentru ca vrei sa scoti si ultima faramita de aroma din ele, pentru a face un sos bun. Cand s-au calit, stinge cu vinul rosu, ca sa aduni toata aroma de la baza vasului.

  5. Cand s-a evaporat alcoolul, pune putina apa, cam 150 ml si adauga carnea, si implicit capacul. Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius si-o lasi 2 ore. O verifici din cand in cand, si daca lichidul dinauntru scade considerabil, atunci mai completeaza cu putina apa.

  6. Cand friptura este gata, scoate-o pe un tocator iar sucul lasat in cratita strecoara-l. Paseaza bine legumele sa iasa din ele tot sosul si pune-l inapoi pe foc si adaug o lingurita de amidon si smantana de gatit. Si amesteca pana se ingrosa.

  7. Toarna sosul peste o felie de friptura si este gata.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

20.12.2017, 20:30

Si arata minunat!

ombledone 1

30.12.2017, 09:22

Ce oala de fonta ai folosit? De cati litri? Vreau sa cumpar si eu una.

ombledone 1

21.01.2018, 17:52

Oala de fonta se poate baga in cuptorul incins la 250 grade?
Am cumparat recent o oala asemanatoare
https://m.ikea.com/ro/ro/catalog/products/art/50232842/

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de praz cu măsline şi porc