Bucataras.ro

Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)

Ingrediente

  • felii de carne de porc sau vita/vitel taiate mai mari..cate o bucata pentru fiecare portie 4-5 cartofi curatati si taiati felii 500 gr legume la alegere - o ceapa taiata marunt - telina taiata cubulete - morcov taiat felii - fasole verde - ardei gras taiat fasii 300g rosii in bulion 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi,cimbru,oregano,sare, piper.

Mod de preparare

In oala sub presiune, punem uleiul, ceapa (in cazul meu), cateii de usturoi, asezam carnea, adaugam  cartofii, legumele si rosiile in bulion taiate marunt.

Punem si sarea, piperul, condimentele si turnam apa cat sa acopere carnea, cartofii si legumele, pana la jumatatea lor.

Dam la foc mic 30-35min.

Este o friptura foarte aromata, carnea este moale, iar faptul ca au fiert toate impreuna de la inceput ii da o aroma divina.

Aceasta mancare este ideala pentru zilele calduroase de vara, in care, daca stam mai mult de 1 ora la aragaz, facem sauna, si gratis :))

Bucataras.ro