Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

de maxion in Fructe de mare, 4 Sep 2011 | 8657 vizualizari

 

ceva ce e super si cu un gust aparte pentru gurmanzii carora le plac fructele de mare

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 1kg scoici
  • 20 de cozi de gamberii decorticate
  • 8..10 puisori de caracatita
  • o nuca de cocos sau lapte de nuca de cocos
  • maduva de palmier (conserva)
  • 1 lamaie potrivita
  • 1/2 ananas fruct
  • 5..6 catei de usturoi
  • 1 ..2 ardei iute
  • 50 ml de coniac
  • 100 ml ulei de masline
  • sare , piper
  • patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • rosii cuburi din conserva
  • o bucatica de radacina de telina
  • 1..2 fire de telina verde
  • 10 masline verzi si 10 negre
  • ceapa verde-  o legatura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita:

Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid .

Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa care punem legumele la distuit in ulei de masline .

Cand sunt facute pe jumatate adaugam caracatita, cozile de gamberii si pulpa de la scoici punem laptele de cocos, ananasul taiat bucati si zeama de la o lamaie.

Asezonam cu sare, piper si ardei iute tocat si lasam totul sa fiarba 5 min .

Punem si rosiile cuburi ,mai lasam 5 min la foc iute ,dupa care punem usturoiul si patrunjel verde si gata........

Se serveste calda .....

va urez pofta bunaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

divainbucatarie 1

05.09.2011, 11:46

Lau 1

05.09.2011, 13:34

arata bine

florylau 1

24.05.2014, 23:30

d zeule nu amestecati niciodata scoicii cu caracatita sant fructe de mare dar nu se amesteca -

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu prune
  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caracatita baby cu sos rosu