Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2016 | 4785 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte. Au fost minunate! Reteta era cu fulgi de ovaz, sunca cruda, cartofi copti si branza, dar eu i-am adaptat gustului meu. Voi puteti incerca si aceasta varianta :D
Au iesit 19 fursecuri. In carte erau trecute 18, deci am fost pe-aproape :D
Aaa...iar platoul pentru servire este primit de la tombola de la intalnirea bucatarasilor de la Paltinis si vreau sa ii multumesc persoanei care l-a cumparat (chiar daca nu stiu cine este) pentru ca imi place mult.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cartofi
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 120 gr fulgi de porumb
  • 3 oua
  • 100 gr salam rustic
  • ulei pentru prajit
  • putin cimbru uscat
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr cascaval Delaco.
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval:

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea. 

Fulgii de porumb se amesteca cu ouale, dupa care se pun in cratita si se amesteca continuu pana cand rezulta un aluat care se desprinde de pe marginile cratitei. Se ia cratita de pe foc.

Salamul se taie bucatele subtiri si se prajeste in ulei, apoi se scoate pe un servetel, iar dupa ce se absoarbe din ulei, se pune in cratita.

Cartofii se curata de coaja, se clatesc cu apa si se paseaza, apoi se pun in cratita impreuna cu putin cimbru uscat, un varf de cutit de piper negru macinat si sare, dupa gust. Se amesteca toate ingredientele din cratita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se formeaza bulgari mici din aluat, care se aplatizeaza si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se distribuie uniform pe fiecare fursec. Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar