Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2014 | 5172 vizualizari

 

M-au incantat foarte mult aceste fursecuri, vazute in paginile multor bucatarasi . Anul trecut le-a venit randul sa fie preparate si-n bucataria mea si-mi pare bine ca le-am incercat. Sunt foarte apreciate in familie, mai ales ca eu pun in compozitie si nuca sau alune macinate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g ciocolata menaj
  • 225 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca prajit si macinat
  • 1 lingurita cu varf, de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles):

Freacam  ouale cu zaharul, pana obtinem o  spuma. Topim ciocolata si untul  ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu. 

Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut  il pastram la frigider cel putin 4-5 ore. 

Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam  prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le  asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Coacem in cuptorul preincalzit,  nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel  fursecuri crocante la exterior si moi in interior.

Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi. 

Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.

TIPS-URI

1

nr. de portii se refera la nr. de tavi. Ca si bucati, depinde de cat de mari faceti bilutele de aluat. Eu le recomand mai mici, intrucat se latesc foarte mult la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca