Desert fursecuri cu gem de zmeura

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Ian 2020 | 6138 vizualizari

 

Fursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;)
M-am inspirat de la Clementina
Multumesc frumos!
Eu am modificat reteta si am folosit ingredientele pe care le aveam la indemana .
,,Bunatati de Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 gr margarina Rama
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • Umplutura:
  • gem de zmeura
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem de zmeura:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.

Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai bine de pe o zi pe alta.

 Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in patru. Luam cate o bucat de aluat si o intindem cu sucitorul si o portionam cu ajutorul cutitului dimensiunea dorita dreptunghiuri, patrate sau forme de stelute, cercuri, braduti etc Eu am ales varianta dreptunghiuri.

Am pus in fiecare dreptunghi gem de zmeura si l-am facut sul, dandu-i forma de tigareta, asezandu-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumenesc usor.

Cat sunt caldute, se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

lucy2002 1

20.01.2020, 06:49

Multumesc dragilor!

Rocsi 1

20.01.2020, 19:26

Fursecurile astea sunt asa delicioase, ca oricate mananci, tot nu te saturi de ele!

Rahela Velicu 1

06.12.2021, 21:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarina la minut