Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei

de Oana in Dulciuri, 11 Mai 2009 | 104060 vizualizari

 

Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei
Sunt extraordinar de fragede, se topesc in gura! sunt exact ca cele de la cofetarie, dar logic, muuult mai bune :) Reteta de la Irina :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei:

  • 4 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit amoniu stins intr-o lingura cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 200 g stafide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei:

Cum se prepara Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei:

Stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece.

Ouale se bat super bine cu zaharul, eu le-am pus la robot si le-a batut vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. Se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina, amestacand tot la robot/mixer. Se adauga stafidele.

Simplu!

Pe tava de la aragaz, neunsa, se pun fursecurile la distanta, cu o lingurita. Dupa prima tura eu am pus hartie d ecopt in tava, ca sa nu mai stau s-o curat :)

Se coc la foc mic, mic, cam 8 minute, pana se rumenesc putin. Eu am copt cam 5 tavi :)

O portie inseamna o tava, cam 20 de fursecuri :)

Sa incercati si reteta de Fursecuri fragede sau cea de Fursecuri cu lamaie

Extrem de fragede si bune sunt si Fursecuri papuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla de Fursecuri cu stafide, gust autentic al copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

jojogeo 1

05.07.2012, 16:34

am facut si eu fursecuri dupa reteta asta.eu sunt cam debutanta in ale gatitul ideea e ca mi-au iesit oleaca cam moi si eu ma steptam la cv crocant
poate am gresit temperatura de coacere
vreau sa le fac maine iar dar vreau neaparat sa iasa crocante k le voi folosi sa servesc un alt desert.poate cnv s zica temperatura exacta de coacere?
multumesc anticipat

Oana 1

09.07.2012, 21:40

Cuptorul meu nu arata temperatura, nu este electric, este pe gaz si il pun la cea mai mica treapta.

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)