Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Mar 2017 | 1969 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri cu stafide, ciocolata si alune nesarate. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri cu varf faina (aprox 135 g)
  • un praf de copt
  • 1 cescuta ulei (150 ml)
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor:
  • stafide
  • ciocolata cu lapte
  • alune nesarate
  • coaja de citrice
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune:

 

Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie de mai mult. Testati si gustati. Eu nu le-am lipit pe toate, ca sa ii pot da si tatei la serviciu.

 Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, otetul, galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si praful de copt si faina si se amesteca usor cu o spatula, astfel incat aluatul sa ramana aerat. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge.

Daca puneti aluatul in spritul de ornat, fursecurile vor avea forma in tava, dar nu-si vor pastra forma la cuptor. Insa asta e consistenta pe care mi-o doresc eu, pentru ca raman pufoase. Daca vreti sa isi pastreze forma, veti avea nevoie de mai multa faina, insa vor iesi mai tari, or mie nu imi plac asa.

 Se pun fursecurile cu spritul de ornat, in tava cu foaie de copt, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se orneaza dupa gust. Eu am facut o parte cu coaja de portocala si lamaie, iar cealalta parte cu stafide, ciocolata si alune.

 Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10 minute sau pana se fac aurii. Nu le lasati prea mult, sa nu se usuce. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.

 Cat fursecurile sunt inca fierbinti, se tavalesc prin farfurioara cu alune si ciocolata, astfel incat ciocolata sa se topeasca si se lipesc 2 cate 2.

Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/fursecuri-cu-stafide-ciocolata-si-alune.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini guguluf