Fursecuri cu untura si smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Noi 2014 | 29718 vizualizari

 

Venea asa un miros de la patiseria de peste drum,cine-o fi pus-o acolo ..ala a fost om nebun.....deci azi mi-a mirosit a fursecuri si cum mai aveam untura,am zis ca poate-mi trece somnul daca fac fursecuri.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 g untura
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 80 g smantana grasa 40% grasime
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • zeama de la 1/2 de portocala
  • stafide
  • zahar farin
  • sos de ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu untura si smantana:

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din portocala. La final adaugam faina si amestecam bine.

Punem aluatul intr-un posh si formam floricele pe care le ornam cu stafide, fursecurile le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe platou se pudreaza cu zahar sau se pune sos de ciocoalata deasupra.

TIPS-URI

1

Data viitoare adaug mai mult zahar,imi plac mai dulci...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă