Fursecuri duo

de dakris in Prajituri, 18 Mai 2012 | 12943 vizualizari

 

Ceva vreme am tot cumparat fursecuri Frisby (Tastino) din Lidl (am atasat imaginea :P). Acelea au si un strat de ciocolata pe partea plana, cea pe care s-au copt in cuptor (cealalta e un pic bombata)... Sigur ca as fi putut sa topesc niste ciocolata amaruie si sa le scufund pe jumatate in aceasta (ca si in cazul eclerelor), dar nu am facut-o, insa iubitorilor de ciocolata le recomand sa le faca asa. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 250 g faina + 1 lingura
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita pudra din coji de portocale
  • 5 g praf de copt
  • Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie sau rom
  • 5 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri duo:

Aluatul alb:


Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.


Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:


Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.


Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

alba_zori 1

17.09.2012, 17:43

si eu fac la fel biscuitii,foarte buni si moi

dakris 1

18.09.2012, 08:10

Da, sunt foarte buni!

babi5 1

10.06.2013, 15:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi cu carnati
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt