Fursecuri economice - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 2416 vizualizari

 

Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider. 
M-am inspirat de la Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 25 fursecuri:
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
  • 1 lingurita de miere
  • 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
  • 1 varf cutit de sare
  • zahar pudra (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri economice - de post:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.


Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime).


Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.


Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra.


Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac.


Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri economice - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

27.11.2016, 07:23

Bune!

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:55

diaconta 1

30.11.2016, 21:29

daca's economice,putem sa primim mai multe?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu ovaz si ciocolata ca la IKEA KAFFEREP