Desert fursecuri fete fericite

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Noi 2021 | 3063 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea, doar ca eu nu le-am glazurat.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet de praf copt
  • 400-450 g faina
  • umplutura
  • gem de caise
  • nuca macinate
  • forma de decupat fursecurie- a mea a fost cu fete fericite
Portii: 75
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fete fericite:

Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost suficiente cele 400 g faina. Am framantat un aluat omogen, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul, l-am impartit in bucati mai micci, l-am lasat cca 10 min la temperatura camerei apoi am intins foaie si am decupat fursecurile, asa cum se vede in imagime. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt fursecurile cca 12-14 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.Am scos fursecurile din tava, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut doua cate doua cu gem de caise amestecat cu nuca macinata. Puteti sa folositi ori ce forma vreti.Cum se vede si in fotografii pe unele le-am decupat ochii si gura, pe altele doar le-am stantat, ca sa am o parte plina si una decupata. Se pot pudra cu zahar farin sau se pot glazura cu glazura de albus amestecat cu zahar pudra si colorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fete fericite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede