Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 20 Mai 2018 | 2971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt gras sau 200 gr. untura
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou mare de casa
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 iaurt mic cremos sau smantana
  • faina cat cuprinde, cca 400 -450 gr.
  • bucatele de rahat turcesc
  • 1 ciocolata cu lapte+3 linguri lapte pentru glazura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator.

Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina.

Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Scoatem aluatul de la rece, rupem din aluat bucatele de marimea unei nuci, aplatizam usor, asezam cate o bucatica de rahat pe fiecare parte de aluat aplatizat,apoi inchidem aluatul in asa fel incat sa sigilam rahatul inauntru.

Procedam la fel cu tot aluatul, apoi dam tavile in cuptorul preincalzit la 175 grade (functia de coacere cu ventilatie).

Cand fursecurile se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa la racit.

Topim intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele inpreuna cu 2-3 linguri de lapte pana devine lichida, apoi stropim fursecurile reci cu ciocolata topita.

Lasam deoparte pana se intareste ciocolata, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

21.05.2018, 07:36

Aș cam ronțăi câteva! Nu pot să nu remarc ce frumoși sunt și trandafirii!

Merisor 1

21.05.2018, 09:49

Dau o cafea pentru câteva fursecuri de-astea

dantes 1

23.05.2018, 11:16

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem