Desert fursecuri spritate

de Criss in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 67010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 150 g rahat asortat + -ganache de ciocolata
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri spritate:

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete. In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 20-25 minute. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca devin uscate si tari. Le verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, le scoatem si le pudram cu zahar.

Pe cele rotunde le-am spritat cu ciocolata neagra topita. Pe celelalte le-am dat prin ganache si prin fulgi de cocos.

Pentru ganache am amestecat in proportii egale frisca lichida si ciocolata neagra. Am topit ciocolata, am adaugat frisca si am amestecat, apoi am inmuiat fursecurile in ciocolata si le-am tavalit prin fulgi de cocos.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri, chiar si doua saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi