Galaktoboureko

de Julie in Dulciuri, 22 Noi 2010 | 32385 vizualizari

 

Un desert savuros, tipic grecesc, facut din crema de gris , insiropat din belsug cu sirop de lamaie si aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 10 foi de placinta,
  • 150 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 5 oua,
  • 100 g gris,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana apa,
  • scortisoara,
  • 1 ceasca zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galaktoboureko:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga grisul si laptele caldut, turnat putin cate putin.Se aseaza pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga 50 g unt si esenta de vanilie. Se unge o tava cu unt si se aseaza 5 foi de placinta unse fiecare cu unt topit. Se imbraca si peretii formei. Se toarna crema si se niveleaza. Se aseaza si celelalte 5 foi de placinta ,unse si ele cu unt topit si se presara  scortisoara .Deasupra se repartizeaza restul de unt. Se coace 25-30 minute . Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Sirop:

Se pun la fiert apa ,zaharul si zeama de lamaie pana se ingroasa putin. Se adauga scortisoara .

Dupa ce placinta s-a racit se toarna siropul caldut. Acesta va fi absorbit treptat si va da o savoare deosebita, facand ca fiecare bucata de placinta sa fie o adevarata incantare pentru papilele gustative.  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu 3 feluri de branza