Galuste cu prune

de Bya Ralu in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 4460 vizualizari

 

Reteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html
Am dus si la intalnirea de la Paltinis,acestea am vazut ca s-au mancat :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g cartofi
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • cca 200 g faina
  • praf de sare
  • putin ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Pentru umplutura:

  • 14-16 prune medii
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1/2 lingurita de scortisoara

Pesmet:

  • 12 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 linguri de zahar pudra

Pentru fiert:

  • apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingura sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare.

Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara.

-Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine  si se lasa sa se raceasca putin.

-Se pune faina treptat,ouale,sare si coaja rasa de lamaie si portocala,se framanta pana devine un aluat lipicios,punem putin ulei pe maini si framantam.

Se lasa la frigider.

Intre timp se prepara pesmetul:

-Punem intr-o tigaie untul sa se topeasca,punem pesmetul si zaharul,amestecam continuu,pana devine putin rumen,luam de pe foc si adaugam scortisoara.

-Se pune apa la fiert,impreuna cu sarea si uleiul.

Din aluat se rup 14 sau 16 bucati,depinde cat de mari le doriti :)), se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun prunele si se modeleaza cu putina faina cu bucatiile de alut rupte.

-Se pun pe rand in apa clocotita,iar cand se ridica la suprafata se dau prin pesmet.

Pofta buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

sebirizescu 1

08.09.2016, 23:18

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:12

O,ce buuune...eu se pare ca n-am mai apucat )))

Lau 1

24.12.2019, 21:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (reteta video)