Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

de MotanLaOale in Dulciuri, 23 Oct 2020 | 5473 vizualizari

 

Interesant inlocuirea pesmetului cu biscuiti sfaramati. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • 30 prune mici
  • 100 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g biscuiti
  • 50 g unt
  • un praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti:

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung de consistenta pesmetului.

Intr-o tigaie se pune untul, se adauga biscuitii sfaramati si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste se amesteca cu zaharul amestecat cu scortisoara ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune