Galuste de gris pufoase

de reisnaor_2006 in Supe, 11 Feb 2016 | 26085 vizualizari

 

Ador supa de pui cu galuste si astea au iesit super pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 lg ulei de masline Cirio
  • 6 lg de gris
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris pufoase:

      Se separa albusurile de galbenus, galbenusurile le batem cu putina sare si le lasam deoparte ca sa-si intesifice culoarea.

      Albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le amesteca cu uleiul si albusurile batute si adaugam grisul in ploaie amestecandu-se usor.

 

TIPS-URI

1

Cand adaugam grisul nu amestecam tare,nu se sfarama aluatul si ramane pufos.

2

Aluatul este moale dar il lasam 15 minute sa se odihneasca si se umfla.

3

Se fierb in supa clocotita la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Galuste de gris pufoase-0
Galuste de gris pufoase-1
Galuste de gris pufoase-2
Galuste de gris pufoase-3
Galuste de gris pufoase-4
Galuste de gris pufoase-5

COMENTARII (24)

tina58

tina58 1

03.03.2016, 09:40

De ce trebuie sa pui ulei in compozitie cand supa este destul de grasa? Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga galbenusurile si grisul in ploaie, se amesteca usor de sus in jos, se formeaza imediat galustele cu ajutorul unei lingurite si se pun in supa fara sa mai lasi compozitia sa mai stea nu stiu cat timp pentru ca se intareste si e buna de galeata de gunoi. E cea mai simpla si mai sigura metoda, eu le fac asa de 35 de ani si nu le-am gresit niciodata.

stiuca

stiuca 1

03.03.2016, 18:42

Fetelor ,ca sa nu fie tarii galustele ,2 lucrurii le influenteaza,cantitatea de gris si timpul in care se pun in supa .Daca timpul este lung ,orcare ar fi cantitatea de gris ,galustele vor fi tarii .,si neaparat supa sa fiarba dar nu cu clocot ,usor .

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!