Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

de simona72 in Multicooking, 20 Oct 2020 | 3534 vizualizari

 

Daca e toamna e sezonul dulceturilor, gemurilor, conservelor... Gemul de gutui nu putea sa lipseasca din camara mea. Parfumate si aromate, cu un gust unic, gutuile sunt perfecte pentru dulceata/gem. 

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire lavanda
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune:

Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se gaseste si ea in gradina...

Pentru gatirea gemului am folosit Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune.

Fructele se spala foarte bine, avand grija sa indepartam puful de pe gutui. Se taie in sferturi, se scoate casuta cu seminte si eventualele urme de viermi. Se dau fructele pe razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga imediat zeama de lamaie sa nu se oxideze fructele. Se adauga si zaharul si se amesteca. Pe fundul vasului se pune un fir de lavanda si se lasa la infuzat peste noapte.

Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la sursa de curent. In cuva aparatului se pun fructele date pe razatoare, fara a pune insa si firul de lavanda. Se pune capacul cu pozitia inchis, avand grija supapa de presiune sa fie inchisa si ea. Se selecteaza programul Dessert, durata de gatire45 minute, apoi se apasa tasta Start.

Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie. Dupa ce aburul s-a eliberat, se poate deschide capacul.Se adauga un alt fir de lavanda peste fructe, se pune din nou capacul, se seteaza aceeasi functie si timpul de 5 minute. Se elibereaza din nou supapa de aburi si se deschide cu grija capacul. Se inlatura lavanda din cuva cu gem, se amesteca usor cu o spatula.

Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace.

TIPS-URI

1

nu exagerati cu lavanda. Aroma trebuie sa fie una subtila...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune