Gem de prune

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 8141 vizualizari

 

Toata vara am cautat in piete, prune din alea adevarate,mari,brumarii(asa le spun eu),coapte bine sa pot face gem de prune bun,aromat si cu o culoare rubinie.
Imi ieseau in cale numai prune mici,zbarcite,aproape crude;zici ca erau corcoduse ,fara culoare si la pret destul de mare.:(

E ,uite ca s-a intamplat si chiar zilele trecute am pus mana pe frumusetile astea tomnatice care mi-au satisfacut gusturile.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de prune mari, bine coapte,fara samburi
  • 2 kg de zahar(daca va place mai acrisor, reduceti cantitatea cu 500 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o cu spumiera.

Cand incepe sa bolboroseasca,sa arunce usor stropi pe aragaz :) incepem sa scoatem cu lingura gem de prune  si sa-l punem pe o farfurie foarte rece, tinuta la frigider, sa vedem daca in contact cu suprafata rece se vor inchega picaturile de gem de prune .Daca se intampla asta,inchidem aragazul.

Imi place sa pastrez culoarea frumoasa a gemului de prune (grena inchis)si densitatea ideala.

Turnam gemul de prune  fierbinte in borcane super curate,le inchidem bine si le asezam cu gura in jos. Acoperim borcanele cu gem de prune cu o patura si le lasam pana a doua zi.

Spor la gatit!:)

Mi-a iesit un gem  de prune atat de aromat!...:)

TIPS-URI

1

puteti servi gem de prune ca atare sau folosi la prepararea deserturilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

26.09.2012, 23:07

cam greu s-au gasit anul asta prunele acelea bune bune
excelent gemul tau

Toamna07 1

28.09.2012, 13:31

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:17

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune