Ghiveci de legume

de simona72 in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 2608 vizualizari

 

O mincare de vara, simpla si gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatina usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 5-6 ardei grasi mari copti
  • 1 dovlecel
  • 1/2 kg ciuperci de padure
  • 3 morcovi
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 cescuta mica de orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga morcovii taiati rondele. Se lasa si acestia 2-3 minute si se adauga ciupercile taiate felii mai mari. Cind acestea s-au inmuiat si s-a facut loc in cratita se adauga dovlecelul taiat cuburi maricele. Se aduga dupa gust sare, piper, marar rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari cescuta de orez, se opreste focul si se transfera toata compozitia intr-un vas termorezistent care se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.


Se serveste simpla sau ca si garnitura.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

nu lasati mult legumele pe aragaz sa nu se zdrobeasca si nici nu amestecati mult cu lingura prin ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simona72 1

19.06.2013, 20:00

Rocsi 1

19.06.2013, 20:35

Papica buna

danakarin 1

19.06.2013, 21:10

Excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume