Ghiveci de legume

de simona72 in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 4853 vizualizari

 

O mincare de vara, simpla si gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatina usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 5-6 ardei grasi mari copti
  • 1 dovlecel
  • 1/2 kg ciuperci de padure
  • 3 morcovi
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 cescuta mica de orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga morcovii taiati rondele. Se lasa si acestia 2-3 minute si se adauga ciupercile taiate felii mai mari. Cind acestea s-au inmuiat si s-a facut loc in cratita se adauga dovlecelul taiat cuburi maricele. Se aduga dupa gust sare, piper, marar rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari cescuta de orez, se opreste focul si se transfera toata compozitia intr-un vas termorezistent care se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se serveste simpla sau ca si garnitura.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu lasati mult legumele pe aragaz sa nu se zdrobeasca si nici nu amestecati mult cu lingura prin ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume