Gogosele cu dovleac

de alba_zori in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 2140 vizualizari

 

M-am gandit si eu sa scriu reteta asta pentru ca imi place foarte mult,cel putin cand le am pe platou imi vine sa mananc mereu cate una,cate doua,sant tare bune si simplu de facut,chiar daca nu sant chiar frumoase,poate cele mai simple lucruri sant si cele mai bune,cand am pofta de gogosele fac astea si ma satur bine,sant moi si parca se topesc in gura si daca puneti pulpa de la vanilie ies o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • Gogosile astea bune se fac asa
  • -500 grame de dovleac galben curatat de coaja si copt la abur sau intr-o cratita cu un pic de apa pana se face pireu(il puteti chiar mixa un pic daca doriti)dar nu e obligatoriu dat fiind ca se face pireu.
  • -250 gr faina americana de manitoba,daca nu aveti e buna si cea 00.
  • -3 oua.
  • -160 gr zahar .
  • -coaja de la o lamaie intreaga.
  • -coaja de la o portocala intreaga.
  • -un pliculet de drojdie praf.
  • -jumate din pulpa de vanilie.
  • -ulei pt prajit,de floarea soarelui.
  • -zahar praf pt pudrat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu dovleac:

Daca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata.


Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai precisi, si il punem cu un pic de apa la fiert, in 20 de minute e cam gata, apoi luam un bol mare si incapator si adaugam zaharul, ouale, pulpa de vanilie, coaja de la lamaie si portocala.


Intr-un alt bol dam faina prin sita sa sa nu avem gogoloase, impreuna cu pliculetul de drojdie praf si apoi adaugam cate putin din amestecul de dovleac si amestecam bine bine, apoi adaugam toata compozitia la bolul cel mai mare. Daca sant cumva probleme o puteti mixa un pic, dar eu nu am avut probleme deci nu cred ca e greu. Important este ca amestecul de dovleac sa il adaugam incet incet la faina si sa amestecam bine, astfel nu avem nevoie de mixer.


Pregatim un litru de ulei intr-o tigaie mai inalta si cand s-a incins luam doua linguri marisoare si pregatim cate un pic din aluat si lasandu-l sa cada in uleiul incins bine. Ele se vor umfla cat o nuca si vor avea o culoare rosiatica, si tot asa facem cu tot aluatul, luam cate o lingura din aluat si il facem sa cada in ulei. Avem grija sa le invartim din timp cu o paleta, e simplu, nu ies egale, vor iesi de forme fel de fel care poate la copii le place sa ghiceasca ce forme ies si la ce se aseamana. Le scoateti intr-un platou cu hartie care absoarbe uleiul si pudrati cu zahar praf din belsug.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai tare aluatul puteti pune mai putine oua,va iesi un aluat ca la clatite.

2

Puteti pune in loc de pulpa de vanilie,un pliculet de zahar vanilat,dar are alt gust va asigur,costa un pic mai mult dar e natural si e diferit,da o aroma mult mai puternica si e tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:16

interesanta reteta!!

Angelina_Elena 1

07.02.2012, 20:56

daca deserturile cu dovleac sunt delicioase,asa trebuie sa fie si gogoselele tale

Lau 1

08.02.2012, 11:26

interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (Fursecuri Maroc)