Gogosi

de Lavinia in Prajituri, 19 Noi 2012 | 13398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml apa minerala
  • 400 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocola
  • 1 kg faina
  • 2 drojdii
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 g zahar pudra pentru decor
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.

Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si maiaua. Am framantat bine timp de 15 minute si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins o foaie potrivit de groasa si am taiat cu ajutorul unui pahar/forma gogosile.

Am incins o cratita cu ulei si am prajit gogosile pana s-au aurit pe amandoua partile.(le-am prajit in ordinea in care le-am taiat,asa m-a invatat bunica )

Le-am pudrat cu zahar si le-am savurat alaturi de un pahar mare de lapte si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

amma 1

23.03.2014, 10:50

Tocmai ce iti incerc reteta...sper sa fie asa de pufoase....de obicei imi ies goale inauntru

Lavinia 1

23.03.2014, 11:12

Mi se intampla si mie sa imi iasa goale inauntru,dar imi place

Sotto 1

04.06.2014, 20:32

Tare as dori sa incerc aceasta minunata reteta dar am o mica dilema . Ce inseamana 2 drojdii ? Ce gramaj ? Multumesc si felicitari, arata delicioase aceste gogosi pufoase.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase