Gogosi

de tanyapatap in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 13816 vizualizari

 

Am incercat gogosile facute de bucataras Motan,multumesc ptr reteta au iesit extraordinar de bune :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei.

Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de zahar,zaharul vanilat,un praf de sare,untul si laptele cate putin si am amestecat.Am framantat un aluat elastic care nu sa lipit de mana.Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la caldura cam 1h.Am intins o foaie de 1 cm grosime si am taiat cu un pahar forma rotunda.Am mai lasat sa creasca 30 min.Am incins o cratita cu mult ulei cam 4-5 cm inaltime(cam 1 litru de ulei).Am prajit gogosile in uleiul incins pe rand,le-am intors pe ambele parti pana sau rumenit.Am scos gogosile pe un servetel de bucatarie ptr a absorba uleiul si le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase-pufoase