Desert gogosi berlineze

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 54796 vizualizari

 

Ador gogosile...imi aduc aminte de copilarie. De aceasta data am incercat gogosile berlineze dupa reteta Mihai.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba tip '00'
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr drojdie proaspata (2 cuburi )
  • 100 gr zahar
  • 550 ml lapte
  • 100 gr unt (sau margarina)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra 
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi berlineze:

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).

Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.

Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel.

Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald. 

Cand aluatul a dospit il punem pe masa si il mai framantam putin pentru a scoate aerul din el. Impartim aluatul in 50 bucatele. Le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.

Acoperim gogosile si le lasam la dospit inca o ora (cel putin) .

Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.

Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Pudram cu zahar pudra dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi