Gogosi de post

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 22050 vizualizari

 

Timea draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta!:-*>:D< Nu credeam, dar acum m-am convins ca si gogosi de post pot fi foarte buni si foarte pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cubulet drojdie proaspata(25 g)
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.


Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.


Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocala.


Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta si incepem sa framantam.


Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand aluatul pana nu se mai lipeste de mana.


Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.


Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.


Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.


Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.


Dupa ce s-au racit, pudram gogosi cu zahar si servim.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Angelina_Elena 1

21.11.2012, 21:44

Mamaie

Alexandra Elena 1

22.11.2012, 23:28

ce pufosi sunt

Angelina_Elena 1

22.11.2012, 23:39

Alexa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec de post