Gogosi de post

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 27876 vizualizari

 

Timea draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta!:-*>:D< Nu credeam, dar acum m-am convins ca si gogosi de post pot fi foarte buni si foarte pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cubulet drojdie proaspata(25 g)
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.

Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.

Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocala.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand aluatul pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.

Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.

Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Dupa ce s-au racit, pudram gogosi cu zahar si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar (de post)