Gogosi mari si pufoase

de NaomiR in Dulciuri, 29 Sep 2016 | 1262 vizualizari

 

Iubesc gogosile, insa nu acelea mici lipsite de o textura de volum, ci acelea care sunt aerate si mari!!!

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: Estimare

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi mari si pufoase:

1. Intr-un bol incapator adaugam faina , formand o gaura inauntru. Apoi adaugam laptele cald, si drojdia , si o lasam un minut sau doua pentru a se dizolva. Dupa ce drojdia a inceput sa se dizolve, adaugam cele 2 linguri de ulei , praful de sare, si 25 grame de unt, si coaja rasa de la lamaie.


2. Incepem sa ametecam totul bine, si scoatem aluatul din bol pe masa de lucru tapetata putin cu faina pentru a-l framanta maxim 10 minute sau pana cand este ferm si nu mai este lipicios. De asemenea, adaugam putina faina deasupra aluatului pentru a impiedica lipirea aluatului de masa. In cazul in care observati ca ati adaugat prea mult lapte, adaugati faina , sau invers, nu este nici o problema. Dupa ce aluatul este ferm , nelipicios, il transferam intr-un bol curat uns cu putin ulei si il lasam sa dospeasca acoperindu-l cu un prosop la un loc cald timp de 40- 60 de minute, pana cand si-a dublat volumul.


3. Dupa ce aluatul a crescut, intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare , diametru de 7-8 cm ( neaparat nu trebuie sa fie baza subtire sau prea mic, pentru ca gogosile vor fi mici ) apoi le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, dupa care le prajim in uleiul incins intr-o baie de ulei pe ambele parti. Le scoatem pe servetele aborbante si la final pudram cu zaharul pudra !


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi mari si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

03.10.2016, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa